Az Esélyt a képességeknek tehetségtámogató program 2005-ban kezdődött. Jó képességű 10-18 éves gyerekek ill. fiatalok útját egyengeti és ehhez támogatókat igyekszik megnyerni.

 

A program számára hosszú időn keresztül a Családjainkért Alapítvány biztosított stabil szervezeti kereteket, amelyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete alapított a családi értékek valamint sokrétű segítésüknek céljából. A program célcsoportját elsősorban azok a tehetséges 10-18 éves gyerekek ill. fiatalok jelentik, akik a bennük rejlő potenciált, képességeket adott körülményeik miatt segítség nélkül nem tudnák eredményesen kibontakoztatni. A merítéshez a NOE tagcsaládjainak körében nevelkedő több tízezernyi gyerek kínálkozott, közülük került ki a támogatottak java. A folyamatosan gyarapodó iskolai és tehetséggondozási kapcsolatok révén az évek folyamán egyre többen fordultak hozzánk és ajánlották tanítványaikat a velünk együttműködő és a tehetséggondozásra érzékeny pedagógusok. A 14 év során közel 200 sikeres sors kovácsai lehettünk illetve ennyi gyerek és fiatal útját egyengettük valamilyen formában.

Eljött az idő, hogy a program elindítója egy azonos nevű alapítványt hozzon létre, amelynek törvényszéki bejegyzése 2019-ben valósult meg. Az időközben szakmailag kiérlelt és 2013-ban Akkreditált KIváló Tehetségpont rangot elnyert program töretlenül folytatódik a program nevét hordozó alapítványban, amelynek logója azt az örömöt jeleníti meg, amelyet az esélyteremtés nyújt támogatottnak és támogatónak is egyaránt. Másik célcsoportunk ugyanis a program céljaival azonosuló, a nehezebb sorsú fiatalokért való felelősségvállalásra nyitott támogatók köre. Mindig is arra törekedtünk, megosszuk velük a sorsfordítás örömét, de nélkülük nem kezdődhetett volna el annyi sikeres életpálya munkánk eredményeként. A támogatók pedig, hiába a másokért tenni akarás, nem biztos, hogy egyrészt megtalálnák azokat a gyerekeket, akik sorsát valóban sikeressé lehet tenni, másrészt biztosítani tudjuk a kellő professzionális szakmai kereteket. Emögött az egyszerű megállapítás mögött sokévnyi tervszerű építkezés, szakmai munka rejlik. Mindebben az összekötő erő a BIZALOM, ami számunkra a legnagyobb érték. Bizalom az alapos kiválasztásban, bizalom a támogatás szakmai megalapozottságában, és bizalom a kapott források lelkiismeretes felhasználásában.

Csapatunk jónéhány elkötelezett önkéntesre támaszkodik, akik az általunk támogatottak iránti elkötelezettséggel, legjobb szakmai tudásukkal építették fel és valósítják meg ezt az egyedülálló tehetségtámogató programot.

Munkánk mottója tehát elkötelezettség, szakmai igényesség, bizalom.